Actueel

Nieuws

3 juli 2018

Voorbereiden productie torrefactie

Sinds de afronding van het haalbaarheidsonderzoek hebben we veel gesproken met diverse partijen. Op dit moment zijn de voorbereidingen van start gegaan om als eerste partij in de regio een zeer hoogwaardige pellet te produceren. Dit is de torrefactie-pellet. Het is de meest compacte, efficiënte en schone manier om van houtige reststromen, hoogwaardige biobrandstof te produceren. Bovendien is ook het productieproces erg energie-efficiënt. We vertellen er binnenkort op deze plaats meer over!

26 maart 2018

Haalbaarheidsonderzoek gepresenteerd aan gedeputeerde

De haalbaarheidsstudie naar de realisatie van een pelleteerfabriek is met een positief resultaat afgerond. Op 26 maart heeft initiatiefnemer Niek Witteveen op het provinciehuis in Leeuwarden het definitieve rapport overhandigd aan duurzaamheidsgedeputeerde Michiel Schrier.

De projectpresentatie van het haalbaarheidsonderzoek kunt u hier downloaden: Projectpresentatie Fripel pelleteerfabriek in Friesland

26 februari 2018

Over houtpellets

Er gaan veel verhalen rond over het stoken op houtpellets. Een misvatting is dat het niet goed zou zijn voor het milieu. De UK Pellet Council legt in een kort filmpje uit waarom stoken op pellets verantwoord is en een goede oplossing voor het vervangen van fossiele brandstoffen.

29 januari 2018

Haalbaarheidsonderzoek in afrondende fase

Op dit moment wordt gewerkt aan het afronden van de haalbaarheidsstudie naar de realisatie van een pelleteerfabriek in Friesland.  Binnenkort wordt de studie openbaar gemaakt in de vorm van een projectpresentatie. Op deze pagina zal worden aangegeven waar en wanneer dit gaat gebeuren.

3 januari 2018

Houtpellets en houtsnippers als vervanger van fossiele brandstof

Hiernaast kun je een duidelijk en informatief filmpje bekijken over houtsnippers en houtpellets als vervanger van fossiele brandstof. Het filmpje is gemaakt in opdracht van het Ministerie van Economische Zaken en de Algemene Vereniging Inlands Hout. Het vertelt precies wat Fripel voor staat en wil realiseren.

21 december 2017

Persmoment start haalbaarheidsonderzoek

De start van het haalbaarheidsonderzoek naar het opzetten van een pelleteerfabriek in Friesland (Fripel) werd woensdag op        6 december in de Pollepleats te Westhem officieel bekend gemaakt. Op deze prachtige locatie, onde